Om LearningLib

LearningLib er en fælles digital platform for Fag- Forsknings- og Uddannelsesbiblioteker til udvikling, opbevaring, formidling og deling af e-læringsobjekter relateret til biblioteks- og informationsvidenskab.

LearningLib præsenterer en bred vifte af veltilrettelagte e-læringsobjekter, udviklet af bibliotekarer og informationsspecialister ved uddannelses- og forskningsbiblioteker.

Arbejder du selv med formidling og/eller undervisning af informationskompetence, er LearningLib måske din nye go-to platform, når du skal i gang med at planlægge, udvikle og tilrettelægge undervisning. Undervisning som skal integreres med uddannelsesinstitutioners virtuelle og fysiske læringsmiljøer.

Målet med LearningLib er at skabe et online-fællesskab, mellem Fag-, Forsknings- og Uddannelsesbiblioteker i Norden, hvor videndeling og udvikling af undervisning er i fokus. Tanken med at lave digitale læringsobjekter inden for rammerne af CC-BY-NC er, at gøre det muligt at høste andres erfaring, og videreudvikle og tilrette digitale læringsobjekter i en ny undervisningspraksis.

LearningLib samarbejdet ligger således i tråd med UNESCOs definition af Open Educational Resources (OER).

Bag LearningLib står et konsortium bestående af følgende partnere:

Danmark: Det Kgl. Bibliotek, Aalborg Universitetsbibliotek, DTU Bibliotek og VIA Bibliotek.

Norge: Universitetsbiblioteket i Bergen, Universitetsbiblioteket i Agder

Sverige: Universitetsbiblioteket, Lunds Universitet

Hvem står bag LearningLib?

Alle kan få adgang til at se og gennemføre læringsobjekter på sitet.

For adgang til at skabe læringsobjekter og uploade indhold (f.eks. en video) på platformen, skal du skrive til os under kontakt os og anmode om adgang. Du kan få adgang, hvis du arbejder med undervisning og formidling af informationskompetence på et Fag- Forsknings- eller Uddannelsesbibliotek.

Du kan finde hjælp til at lave digitale læringsobjekter her: Producer selv

Hver enkelt objekt administrator er ansvarlig for, at ophavsretten ikke overtrædes i forhold til det denne person lægger op på LearningLib. Indeholder et objekt ophavsretsligt beskyttet materiale, pålægger det den enkelte objekt administrator at få indhentet de nødvendige tilladelser og den enkelte objekt administrator er ligeledes juridisk ansvarlig for det indhold, der lægges op.

Er et læringsobjekt på platformen udgivet under Creative Commons, står det enhver frit for at duplikere, redigere og publicere objektet, så længe det oprindelige ophav fremgår tydeligt. Hvorvidt et objekt er udgivet under Creative Commons CC-BY-NC fremgår af det enkelte objekt.

Læs brugervilkår

Læs mere om hvad det betyder at udgive under og genanvende materiale under Creative Commons licensen CC-BY-NC her.

Hvis du er ansat på et Fag-, Forsknings- eller Uddannelsesbibliotek kan du få login til LearningLib.
Send en mail via Kontakt os så vil du bliver kontaktet. 

Læringsobjekter

Her finder du korte læringsobjekter indenfor informationsfaglige områder til brug i andre fag faglig læringsforløb.

Del og genbrug

Del dine objekter og lad dig inspirere af andres. Er der givet tilladelse, kan du duplikere og genbruge eksisterende objekter og tilpasse dem dit behov.

Lav dine egne!

Hvis du er ansat på et FFU bibliotek, så kan du skabe dine egne læringsobjekter – fra grunden eller på baggrund af andres læringsobjekter.